Платените зони трябва да върнат, защото се злоупотребява с безплатното паркиране в центъра. За това настоява председателят на групата "Патриоти за София" в СОС и председател на транспортната комисия Карлос Контрера.

Според него масово се наблюдава чувствително увеличение на автомобили, които не са регистрирани в София, но престояват с дни в града. Той оспорва и тезата, че премахването на зоните помага и на работещите, защото сутрин места за паркиране пак няма.

Припомняме, че на 16 март кметът на София, Йорданка Фандъкова обяви временно безплатно паркиране в "синя" и "зелена" зона в столицата.

В позицията си Контрера заяви, че е редно да се започне обсъждане след Великденските празници да се върне контролът в териториите на зоните за платено паркиране. Той добави, че трябва да се удължат служебните абонаменти и стикерите за паркиране по местоживеене с времето, в което тези зони са били безплатни за всички.

Контрера коментира, че може би се е допуснала грешка, че зоните са били премахнати изцяло, като почерта, че тази мярка пречи на живущите и работещите, заради идващите и престояващите в града