Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК- София) спря строеж в "Студентски град" заради свличане на земни маси и нередности при разрешителните. Това се случи след подаден сигнал за авария и направена проверка. Съставен е акт и е издадена заповед за спиране на всички видове строежи в район "Студентски" СО, ул. "8 декември". Изключение биват дейностите за незабавно обезопасяване на строежа.

Предвид констатациите на виновните лица са издадени наказателни постановления и са наложени глоби. Със същата заповед е наредено "незабавно да бъдат предприети действия по преработка на инвестиционните проекти, така, че да не се засягат имоти общинска собственост". До настоящия момент не са установени действия в тази посока.

Манолова предлага служебното правителство да стане редовен кабинет

Манолова предлага служебното правителство да стане редовен кабинет

С поведението си големите политически сили можели да ни тласнатв политическа криза

При извършените от служителите на РДНСК София проверки е установено, че издадените от главния архитект две разрешения за строеж не са издадени в условията на Закона за устройство на територията (ЗУТ). В частта от закона касаеща издаването на разрешения за строеж за отделни етапи, се изисква те да могат да се изпълняват и използват самостоятелно. Разрешеното изпълнение на изкопи не представлява самостоятелен строеж. Разрешаването на изкопи и укрепителни работи винаги е съпроводено от проект за изпълнение на сграда. В този случай такъв проект липсва.