Една от партиите, която ще получи мандата, да предложи служебното правителство да стане редовен кабинет. Това заяви председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Според нея с поведението си големите политически сили може да тласнат държавата в политическа криза.

Според нея, ако служебното правителство стане редовно, ще се избегнат всякакви съмнения за това кой го е предложил, кой стои зад него и какви са хората в този кабинет. Ясно ще е кой го е предложил и кой ще поеме отговорност за този кабинет.

По нейни думи служебниият кабинет се е справил много добре с организацията на честни избори.

Слави Трифонов: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Слави Трифонов: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Проектокабинетът гарантирал, че никой няма да може да каже: "Властта е в моите ръце"

"Неговите действия се подкрепят от българските граждани, той има огромно доверие сред българското общество. Така, че става дума за едно правителство, което няма да е на една партия, а ще бъде правителство на гражданите, каквото е и очакването на българския народ, който гласува за промяна на последните избори", подчерта Манолова.

Тя заяви, че ще настояват за приоритетите за повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, пряка финансова подкрепа за малките фирми, подкрепа за семействата и за децата, ревизиране на сметките за ток и за парно, ясен ангажимент за съдебна реформа.

Припомняме, вчера "Има такъв народ", която според резултатите на ЦИК до момента е партията победител на изборите, предложи свой проектокабинет. Той обаче беше посрещнат негативно както от основния й конкурент - ГЕРБ, така и от БСП и т.нар. партии на протеста, с участието на които е най-възможно да се състави евентуално правителство.