Стартирана е обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Индикативната стойност на поръчката е 750 хил. лева, а срокът за изпълнение 21 месеца. Кандидатите могат да подават оферти до 7 януари 2021 г.

С построяването на 4,8 км обходен път транзитният трафик, идващ от АМ "Тракия" и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив - Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от град Пловдив.

Трасето на обхода ще започва в района на пътен възел "Скобелева майка" при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив - Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Шофьорите да бъдат внимателни, зове АПИ

Шофьорите да бъдат внимателни, зове АПИ

Очаква се сняг в Северна и Северозападна България

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ "Тракия" и "Марица", а оттам до ГКПП "Капитан Андреево", като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

В момента се провежда и тръжната процедура за избор на изпълнител на строителните работи. На 16 октомври т. г. бяха отворени 12-те подадени оферти и работата на тръжната комисия продължава.