С празничен водосвет и литургия на 23 април бе проведена официална церемония по първата копка на ж.к. "Азимут" на варненския инвеститор - "Явор" АД.

Официални гости бяха заместник-кметът на община Варна - г-н Пейчо Пейчев и кметът на район "Младост" - г-н Христо Христов. На събитието присъстваха всички проектанти и бизнес партньори на инвеститора, както и собствениците на жилища в комплекса.

Кръстникът инж. Павлин Николов, председател на СД на "Явор" АД и собственик на "Интерком Груп" ООД, по традиция счупи бутилка шампанско в кофата на багера на изпълнителя на грубия строеж, след което официално бе направена първата копка и бе дадено началото на строителните работи. Строителството се очаква да приключи за около 16-18 месеца.

Новият луксозен жилищен комплекс "Азимут" се намира на бул. "Св. Св. Константин и Елена", на 900 м от центъра на ж.к. "Виница" и на 1000 м от к.к. "Св. Св. Константин и Елена", до автобусна спирка Черноморец.

Ж.К. "Азимут" е дело на архитект Наталия Никова и подбран екип от проектанти. Основното предимство на комплекса, освен красивата визия, качеството на изпълнението и вложените материали, е спиращата дъха морска панорама от кота терен.

Снимка 419842

Източник: "Явор" АД

Класическата средиземноморска визия на сградите, с внимателно подбрани архитектурни детайли, ще подсилят чувството за лукс, комфорт и висок стандарт на бъдещите собственици.

Жилищният комплекс се състои от две пететажни жилищни сгради, басейн с размери 10 на 16 метра с голяма зона за релакс и детска площадка, разположени в 5 дка богато озеленено дворно място.

Сграда Юг и сграда Изток са еднотипни, с РЗП около 3000 кв.м всяка. Всеки апартамент, независимо от етажа, разполага с просторна дневна, прекрасна морска панорама и обширна тераса. Осигурени са достатъчен брой закрити паркоместа и гаражи за живущите в комплекса, както и външни паркоместа за техните гости.

Към днешна дата са продадени над 60% от жилищата.

Снимка 419841

Източник: "Явор" АД

За всички, които желаят да закупят жилище от утвърдения инвеститор "Явор" АД, могат да разгледат сграда "Младост" в едноименния квартал във Варна, която е разположена в дворно място с площ 5250 кв. м и е с общо РЗП 17400 кв. м., от които 13100 кв. м. - надземно.

Състои се от две жилищни секции, едната с два входа, съответно на осем и девет етажа, а другата секция е на седем етажа с един вход. Между тях е разположена административна сграда на шест етажа.

На партера на жилищната част има четири търговски помещения, предвидени за магазини, които са продадени. В сутеренното ниво ще има над 100 закрити паркоместа и 61 бр. изби. За удобство на всички живеещи и посетители са предвидени още 55 външни паркоместа.

На сайта на "Явор" АД има изчерпателна информация за избраните материали и технологиите, които ще бъдат приложени в построяването на сградата. За пореден път "Явор" АД ще докаже своя професионализъм и непримиримост към висотата на качеството.

Строителството на сграда "Младост" започна в края на миналата година и се очаква да приключи за около 18 месеца. Продадени са повече от 90% от жилищата. Към момента от 122 апартамента, за продажба са останали 11, като всички са с функционално разпределение и благоприятно изложение.

Скоро "Явор" АД стартира и нови проекти:

Луксозен жилищен комплекс от затворен тип, находящ се над к.к. "Слънчев ден" в дъбова гора - 15 дка. Стъпката на застрояването ще бъде 4000 кв. м, с идеята да останат 11 декара дворно място и максимално да се запази дъбовата гора. Живеещите тук ще се радват на лукс и удобство сред природата.

Другият проект е за луксозна четиринадесет етажна жилищна сграда с РЗП 14000 кв. м., която се намира във Варна, на бул. "В. Левски". В момента се работи по проектирането, като продажбите се очаква да започнат до три - четири месеца.

И най-новата придобивка на "Явор" АД - 23 декара в район "Младост" с отлична локация. Намеренията са да се построят 38 000 кв. м РЗП със стъпка 4000 кв. м, така че да остане богато озеленено дворно място от 19 дка и много въздух и пространство спрямо околните сгради. За целта няма да се използва максималната възможност за застрояване. Продажбите са планирани да започнат през септември - октомври тази година.

Скоро ще бъдат изнесени подробности и за тези проекти.

За "Явор" АД

Компанията е добре познат инвеститор на пазара на недвижими имоти с над 15-годишен опит в строителството. Портфолиото на дружеството включва успешно изградени и реализирани девет жилищни сгради, две сгради с обществено предназначение и две новостроящи се, с общо РЗП 75300 кв. м.

Мотото на "Явор" АД е "Създаваме дом и среда".
Това се вижда във всички техни реализирани и новостроящи се проекти.

Явор АД
0877632020
office2@yavorad.com
www.yavorad.com