Повече от 600 младежи кандидатстваха за участие в петото издание на стажантската програма Hub by Telenor. Чрез нея те могат да получат възможност да работят и да развиват професионалните си умения в реална бизнес среда. Позициите в Теленор, за които бъдещите професионалисти кандидатстваха, бяха в различни бизнес направления, сред които "Маркетинг", "Търговия", "Финанси" и "Технологии".

"Един от двигателите за развитието на Теленор като иновативна компания, която е предпочитано място за кариера на водещи професионалисти, е постоянният ни стремеж да предоставим най-доброто от себе си - както за нашите клиенти, така и за служителите ни. Радваме се на големия интерес към стажантската ни програма и го приемаме като доказателство, че влагаме усилията си в правилната посока", каза Галина Чулева, главен директор "Хора и култура" в Теленор.

Първият етап от подбора вече приключи, като на кандидатите предстоят още две стъпки от процеса преди, в края на октомври, да бъде съобщено кои са десетимата бъдещи стажанти в екипа на Теленор.

Стажът в Теленор е с продължителност от 12 месеца, като в това време младежите получават ценен практически опит като част от екипите на проекти, развивани в компанията. В рамките на програмата за всеки стажант ще бъде изготвен индивидуален план за развитие, съобразен с реални бизнес и стратегически цели. По време на стажа участниците ще имат възможност да се включват и в различни инициативи, обучения и събития, подготвени специално за тях, те също така получават всички придобивки, достъпни за служителите на компанията.

За петте години на провеждането й в програмата са участвали над 50 стажанти, повече от половината от които са назначени на постоянен договор в компанията след приключване на стажа.