Военната техника беше атракция на тържествата в София по случай Деня на храбростта и празника на българската армия, но не за посетителите на парада, а за гостите на Военноисторическия музей.

Там днес е Ден на отворените врата и на децата бе позволено да се катерят и играят по всички изложени експонати в двора - самолети, вертолети, танкове, камиони и други военни машини.

Всички посетители могат да снимат експонатите, като най-щастливи естествено бяха малчуганите.

Атракция на празника беше приготвената кулинарна изненада - 20 килограма боб, сготвени на двора във военнополева кухня от инструктор-готвач старшина Кирил Димитров. Опашката от нетърпеливите посетители не изпускаше от поглед ръцете му и как с огромен черпак с вместимост 3 литра, сипва боб в казана.

Готвачът каза, че няма нищо специално в рецептата му и че за втори път вече в музея на 6 май се предлага боб. Военнополевата кухня е докарана специално за целта.
Кирил Димитров обясни, че полевата печка има своите предимства - може да готви както на дърва, така и на дизелово горива, а яденето става много бързо и много вкусно.

Готвачът обеща, че следващия път, когато музеят пак ще предлага войнишки боб, ще е на 15 май, когато ще се проведе поредната Нощ на музеите.