Военната техника беше атракция на тържествата в София по случай Деня на храбростта и празника на българската армия, но не за посетителите на парада, а за гостите на Военноисторическия музей.
Там днес е Ден на отворените врата и на децата бе позволено да се катерят и играят по всички изложени експонати в двора - самолети, вертолети, танкове, камиони и други военни машини.
Всички посетители могат да снимат експонатите, като най-щастливи естествено бяха малчуганите.
Атракция на празника беше приготвената кулинарна изненада - 20 килограма боб, сготвени на двора във военнополева кухня от инструктор-готвач старшина Кирил Димитров. Опашката от нетърпеливите посетители не изпускаше от поглед ръцете му и как с огромен черпак с вместимост 3 литра, сипва боб в казана.
Готвачът каза, че няма нищо специално в рецептата му и че за втори път вече в музея на 6 май се предлага боб. Военнополевата кухня е докарана специално за целта.
Кирил Димитров обясни, че полевата печка има своите предимства - може да готви както на дърва, така и на дизелово горива, а яденето става много бързо и много вкусно.
Готвачът обеща, че следващия път, когато музеят пак ще предлага войнишки боб, ще е на 15 май, когато ще се проведе поредната Нощ на музеите.
Uau
на 07.05.2010 в 07:07:56 #4Боба е най-хубавата манджа в казармата
Diggler
на 06.05.2010 в 17:54:49 #3safa | 06.05.2010 16:48 Днес ми е ден за сарказЪм, не го взимай много на вътре, може да боли, аз съм от с.Чапръчане, ако това може да те успокои
safa
на 06.05.2010 в 17:48:28 #2Diggler, много правилно мислиш,а за тебе това,за което си се хванал.И ти си един софиянец, от тези с цървулите.

Diggler
на 06.05.2010 в 17:22:38 #1Отдавна няма столичани в София, по-точно след 96г. всичко читаво се махна, на тяхното място дойдоха туземците, повечето то които са си сменили личните карти с нови на които пише Постоянен адрес:област София......до тук добре , ама по горе Месторождение: с.Бучево..., Перникм, Хасково, Пловдив, СвищоФ и всекви подобни...
А боба? Боба е точно за тях!