Продължителният снеговалеж прекъсна електрозахранването на места в областите Враца и Монтана, където е обявен оранжев код за опасни явления. Стотици домакинства бяха без ток през целия ден, предаде БНР.

На всички места авариите са отстранени, съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Екипите използваха високопроходима техника до труднодостъпните места и за преодоляване на снегонавяванията.

Близо 600 машини почистват пътищата в районите със снеговалеж

Близо 600 машини почистват пътищата в районите със снеговалеж

Спрян е трафикът на тежкотоварните автомобили над 12 т по пътя Русе - Разград

Частично прекъсване на тока имаше в населени места в 8 от 10-те общини на област Враца и в община Лом в област Монтана. Авариите бяха предизвикани от обилния снеговалеж. Във Враца снежната покривка е най-значителната в страната и е близо 30 см.

Частично са засегнати селища в областите Враца, Видин, София и София област. Използват се високопроходими машини за достигане до недостъпните участъци и преминаване по непочистените пътища. От дружеството пренасочват екипи от други области, но включването им в отстраняване на повредите зависи от времето за преминаване през контролно-пропускателните пунктове.

В четири села на Русенска област няма ток - Борисово, Тръстеник, Щръклево и Мечка, а екипи на електроразпределителното дружество отстраняват повредите.