Над 200 лекари настояват БЛС да санкционира доц. Атанас Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение. Това съобщава специализираното издание "Право & Здраве".

Те вече са подкрепили подписката, инициирана от д-р Сибила Маринова - началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"-Велико Търново.

От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК, пише д-р Маринова в отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

Атанас Мангъров наблюдава "игри на тестове"

Атанас Мангъров наблюдава "игри на тестове"

През есента ще настане хаос

По нейни думи с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на лекарите и на жертвите на болестта. Тя го обвинява и чеоткрито призовава обществото да не спазва закона и правилата.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК, посочва още д-р Маринова.

Тя е категорична, че лекарското съсловие не трябва повече да толерира поведението на доц. Атанас Мангъров.

Нямаме сухите съчки, за да погинем поголовно, успокоява Мангъров

Нямаме сухите съчки, за да погинем поголовно, успокоява Мангъров

Мангъров е привърженик на шведския модел с изграждане на групов имунитет