Важното е хората да спазват хигиена. Това посъветва пред БНТ доцент Атанас Мангъров. Няма логика в това в парка да може да си разхождаш кучето, а не внучето, няма логика в това да може да се седи на седалката в метрото, а да не може на пейката в парка, според него.

Мангъров похвали постигнатите у нас резултати. Смъртност у нас като Италия и Испания няма да има, защото у нас няма сухите съчки, както се изрази той.

Мангъров пращал съобщения на премиера. Според доцента обаче около премиера има хора, които ги е страх, а в щаба нямало хора с опит в епидемилогията и там били забравени всички принципи на епидемиологията. Той е привърженик на шведския модел с изграждане на групов имунитет. Не трябвало обаче да се изкривяват цифрите. Поне 500 000-600 000 българи са прекарали коронавирус у нас, е оценката на Мангъров. Според него трябва да се пазят уязвимите хора.

Не можем да стоим затворени година - две - три, категоричен бе Мангъров. Мнението му е да се отварят мерките постепенно и този процес не трябва да се отлага безкрайно. Най-опасното на този вирус е начинът, по който се реагира на него, изтъкна Мангъров, който имал чувството, че е част от нискобюджетен филм

Не съм опозиция, каза още доцент Атанас Мангъров. Аз от девета дупка на кавала, се превърнах в една от главите на триглавата ламя, смята той.

Мангъров бил част от отбора независимо дали на Мутафчийски му харесва или не. А генералът искал той да решава, но нямал знанията. Не си ти човекът, подчерта Мангъров.