emaxpress
По данни на областните пътни управления пътната обстановка в страната към 12.00 ч. е спокойна.

Пътните настилки са частично заснежени и заледени. Екипи на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми ги почистват и опесъчават, съобщават от АПИ.

Автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са проходими при зимни условия.
Опасност от заледявания има на виадуктите и мостовете по магистралите.

В област Добрич все още затворени остават пътищата Българево - Камен бряг - Тюленово, Дуранкулак - Бежаново и Белгун - Сърнино. По останалите пътища в областта всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

По път І-9 Кранево - Варна - Бургас, в област Варна, в участъка от км 141+500 до 165+879, е задължително движение на товарни и тежкотоварни автомобили с вериги, без ремаркета и полуремаркета.

Отменено е бедственото положение в Община Аврен, каза кметът на общината Красимир Тодоров. В момента заседава кризисен щаб, във връзка с влошаването на времето през следващите два дни.

По пътя Обзор - Слънчев бряг всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги, а през Дюлинския проход и без ремаркета и полуремаркета.

В област Сливен е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Градец - Ичера - Сливен и Сливен - Стара река. По пътя Петолъчката - Котел - Омуртаг товарните автомобили трябва да се движат и с вериги.

На територията на Пазарджик продължава забраната за преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово - Юндола, Пещера - Батак - Доспат и Велинград - Сърница.

Товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала, през които всички автомобили трябва да са с вериги.

АПИ призовава водачите на МПС да се движат със скорост, съобразена със сезона и да не предприемат рисковани изпреварвания.