С разпит на тайни свидетели протече днешното заседание по делото за наркоразпространение срещу Златомир Иванов-Баретата и компания.

В края на 2011 г. охранителната фирма, свързана с Баретата, започнала "ударно" да сключва договори за охрана в хитовите заведения в София и по Черноморието.

Това разказал тайният свидетел пред спецмагистратите. По думите му в края на 2011-та бившият командос провел среща в дома си с несебърския бос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Оттам тръгва идеята за ударното завземане на дискотеки, посредством сключване на договори с охранителната фирма. Уговорката била във въпросните заведения да бъдат допускани само дилъри на Златко Баретата.

Подсъдимите и защитата им обаче изпаднаха в недоумение от твърденията на свидетеля, тъй като в периода, в който твърди, че е осъществена срещата, Митьо Очите е излежавал още присъда в затвора в Белене.

Тайният свидетел е споделил още, че Баретата забранил на дилърите си да продават хероин, воден от мотива, че именно това е била причината за предишното му задържане.

През юни 2012 г. Ивайло Борисов Ториното, Петър Цветанов-Малкия принц и Стефан Грозданов отишли в Слънчев бряг. Според показанията на анонимния свидетел дилърската дейност се осъществявала основно от Малкия принц, а Ториното го играел шеф и само прибирал парите.

След приключването на сезона, през септември те се завърнали в София и според свидетеля, започнали да продават наркотици в столични заведения, които фирмата охранява.

Свидетелят не познавал Златко Гочев (Златко Малкия), но знаел, че е приближен до Златко Баретата.

Припомняме, на петима от членовете на групата - Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов, са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група (ОПГ).

Други четирима - Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев, освен за участие в престъпната група, са се сдобили и с обвинения за притежание и разпространение на наркотици. Добрев е обвинен и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.