Няма как еднозрително да се придобият практически умения в професионалните гимназии и е много важно учениците да влязат в работилниците. Това заяви пред БиТиВи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова за имунизацията на преподавателите и връщането на част от учениците в клас.

Големите ученици - три седмици на училище, три – вкъщи

Големите ученици - три седмици на училище, три – вкъщи

Ваксини ще има за всички, които желаят да бъдат ваксинирани

Нормално е в началото да има момент на колебания за ваксините и Михайлова е сигурна, че учителите вярват на ваксините и ще се имунизират. Нашите учители са отговорни и съм абсолютно сигурна, че ще се ваксинират колегите, категорична бе тя. Продължават да се записват учители за имунизацията срещу COVID-19, като процентите плавно се покачват нагоре - вече около 30% от учителите в София искат да се ваксинират.

Таня Михайлова увери, че когато дойде нейният ред, ще се ваксинира. Човек трябва да преодолява страховете и притесненията си, когато е отговорен за собственото си здраве, защото когато човек е отговорен за своето здраве, трябва да бъде отговорен и за здравето на околните, подчерта зам.-министърът.

Таня Михайлова: На учениците им е по-хубаво в училище, отколкото вкъщи

Таня Михайлова: На учениците им е по-хубаво в училище, отколкото вкъщи

Присъственото обучение за начален етап имало своите предимства

По думите й от утре 7, 8 и 12 клас вече могат да бъдат в училище присъствено. За всеки клас има доводи да влязат в класните стаи, изтъкна Таня Михайлова.

Всички искаме всичко да бъде наред, но всеки един от нас трябва да бъде отговорен, за да върнем децата в училище, защото няма как да заменим присъственото обучение. Технологиите обаче са инструментариум, отбеляза Михайлова.

Според нея има голяма промяна в отношението на учениците в образователния процес.

Родители недоволни от струпване на деца пред входа на столично училище

Родители недоволни от струпване на деца пред входа на столично училище

Причината - задължително измерване на температурата

МОН няма намерение да предлага законови промени за отпадане на изпитите след 4-ти и 10-ти клас. Изпитът е рутинна дейност в образователната система и не знам някой да е завършил без да полага изпит, недоумява Михайлова за предложенията да отпаднат матурите след 4 и 10 клас.

Изпитите не са толкова притеснителни, а са важни за оценката на самия ученик, както и да види докъде е стигнал, какво е научил, обясни тя и допълни, че електронното обучение дало възможността да няма нулева година.