Присъственото обучение за начален етап има своите предимства. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на официално посещение в Търговище, където беше гост на открита практика "Оценка на езикови и графомоторни умения при първокласниците" в Трето ОУ "П. Р. Славейков".

Тя посочи, че макар и само два месеца в класната стая, а след това с изключителната активност на учителите и на медиаторите, има видими резултати. По нейни думи ограмотяването върви нормално и учениците са подготвени.

"На въпроса ми "Къде е по-хубаво - вкъщи или на училище?" нямаше нито един, който да се поколебае и да ми даде отговор - в училище", изтъкна зам.-министърът.

Учениците от 5 до 12 клас се връщат на училище

Учениците от 5 до 12 клас се връщат на училище

Завръщането в клас не се отнася за София

Михайлова поздрави педагогическите специалисти за ползотворната дейност през изминалите месеци. По думите ѝ мерките в училищата се спазват и учениците са наясно, че трябва да се пазят.

Заместник-министърът разгледа базата на училището, където работят 34 педагогически специалисти и се обучават 260 ученици, 80% от които са от уязвими групи. Тя посети и физкултурния салон, който се ремонтира основно за общо 130 000 лв. Проектът е финансиран изцяло от МОН.

Михайлова разгледа още базата на Професионалната гимназия по земеделие в Търговище, както и Регионалната библиотека "Петър Стъпов", където се запозна с предприетите от ръководството противоепидемични мерки. Културната институция разполага с машина за пълна дезинфекция на върнатите от читателите книги и със сензорен информационен КИОСК, представящ културно-историческото наследство на региона.

МОН предлага да се редува онлайн обучение с присъствено

МОН предлага да се редува онлайн обучение с присъствено

Вълчев е категоричен обаче, че децата не може да учат в онлайн среда повече от 2-3 седмици