Нека тези, които протестират, не възпрепятстват живота на останалите хора. За това призова новият вътрешен министър Христо Терзийски в ефира на Нова телевизия.

Относно инцидента от вчера вечерта на протеста в София, когато джип е минал през крака на момче прегазено, Терзийски коментира, че ако има организатор на протеста, то полицията ще предприеме мерки, така че да няма сътресения. След като двете страни са доволни, значи сме си свършили работата, поясни той относно инцидента.

Във връзка с предстоящия национален протест, Терзийски смята, че полицията ще се справи. Той благодари на полицейските служители за труда им.

На въпрос дали МВР трябва да проверява или разследва банкнотите в спалнята на премиера, Терзийски заяви, че МВР няма тези правомощия.

Относно протеста на парк "Росенец" той заяви, че е бил там като полицай и това не е причина да бъде назначен за вътрешен министър. Този протест не беше много мирен, заяви отново Терзийски.

Относно отрицателната оценка на кмета на Бургас на действията на полицията тогава, Терзийски каза, че отговорността за случващото носи полицейския ръководител, а не кметът на Бургас.

По отношение на извънредното заплащането на полицията, той информира, че са били обсъдени промени в Закона за МВР, така че да отпаднат норми за служители, които работят на ненормиран работен ден и те да бъдат компенсирани с 12 дни почивка. Ще бъдат отпуснати над 65 милиона лева за изплащане на извънреден труд на полицаите.