Тираджии направиха блокада на пътя към Дунав мост 2. Изнервени от няколкодневното чакане на пункта, водачите преминаха към ефективен протест, съобщи Нова ТВ.

"Не може да чакаме два дни да минем по моста. Всички търпим загуби. Това нормално ли е?", възмути се един от чакащите.

Колоната тирове на Дунав мост при Русе стана 18 километра

Колоната тирове на Дунав мост при Русе стана 18 километра

Зимната обстановка блокира трафика

По думите на тираджиите има камиони, които чакали по 40-48 часа. Някои от тях нямат храна и вода и използват алтернативни варианти за тоалетна.

Шофьорите се заканиха да стоят на пътя, докато не се вземе адекватно решение спрямо километричната колона от тежкотоварни автомобили на границата между България и Румъния.

Според граничната ни служба причината за бавното преминаване е при румънците. Те правят допълнителни проверки на тежкотоварните автомобили. Монтирали са уред за преглед на товарните отделения за бежанци, но той е само един, твърдят тираджиите.

По моста могат да минат по 500 камиона в час, а минават по 30, това не е нормално, обясниха шофьорите. Два дни поред в задръстването има катастрофи с жертви.

Шофьорите са изнервени и вчера дори се стигнало до бой заради недобросъвестни водачи, които изпреварвали колоната.

В същото време в колоната от чакащи тирове се стигна и до катастрофа. Микробус с полска регистрация се ударил в спрял ТИР. Вероятната причина е, че водачът на микробуса е заспал.

Река Дунав пак замръзна и това доведе до допълнителен транспортен хаос в района, след спиране на фериботите.