Днес не сме в ролята на разследващи журналисти, а на граждански активисти. Намираме се в Пловдив, пред митницата, където има много странни съвпадения. 

Само ден след срещата на Петко Петков с Пламен Узунов в столичен ресторант, на която президентският секретар по антикорупция получава плик със съмнително съдържание - Евелина Харизанова е назначена за директор на пловдивската митница. Вярно ли е, че тя е племенница на Петко Петков? Това попита кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който заедно със свои колеги днес посети Митница Пловдив.

Нейното назначение идва почти веднага, след като е назначен началник на всички митници в България, който пък е началник от времето на Пламен Орешарски, допълни още Биков.

Не казваме, че това не е случайност. Разбира се, може да е стечение на обстоятелствата, но ние сме длъжни да навържем тези факти. Защото пловдивската митница е едно от много важните места в инфраструктурата на държавното управление и събиране на средствата, заключи той.

Разбира се, може да няма никаква връзка между тези неща, но прозрачното служебно правителство дължи отговор", каза още Биков. По думите му обяснение на обществото дължи и експертът по антикорупция Пламен Узунов, и финансовият министър Асен Василев. "Освен за фирмите на шефа на НАП Румен Спецов, очакваме позицията на министъра и за новото ръководство на пловдивската митница. Да не забравяме все пак, че той е принципал на Агенция "Митници", завърши Тома Биков.