Кадровите рокади в приходните агенции продължават.

На брифинг днес обяви финансовият министър Асен Василев обяви, че досегашният шеф на Агенция "Митници" Георги Костов е отстранен и неговото място се заема от Павел Тонев.

Василев посочи, че мотивът е доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейски бюджет.

"В този доклад по почти всички критерии оценката е, че Агенция "Митници" не отговаря на изискуемите стандарти. Колегите в митниците са взели мерки, но въпреки това ОЛАФ ни изпрати писмо за 55 млн. евро, които България трябва да провизира и евентуално да възстанови към европейския бюджет", обясни финансовият министър.

Няма чистка, рокадите са нормални, според Александър Маринов

Няма чистка, рокадите са нормални, според Александър Маринов

Обвинението към президента било търсене на теле под вола

Павел Тонев има 20-годишен опит в системата на митниците, включително като директор на регионално и национално ниво. През 2013 г. по времето на кабинета "Орешарски" той оглави агенцията.

Припомняме, днес стана ясно, че сменят и ръководството на Националната агенция за приходите. Галя Димитрова беше освободена като изпълнителен директор на агенцията, а на нейно място беше назначен Румен Спецов.

Кадровите рокадите започнаха още вчера след първото заседание на новия кабинет на Румен Радев. Тогава Десислава Трифонова беше освободена от поста директор на Българската агенция по инвестиции. Тя твърди, че това се е случило със заповед, но без предизвестие и без мотиви.

Смяната в БАИ, според отстранената шефка: "Изчезни от тук", на принципа "Стани да седна"

Смяната в БАИ, според отстранената шефка: "Изчезни от тук", на принципа "Стани да седна"

Десислава Трифоново се съмнява, че ще има по-добри резултати