Българският спортен тотализатор (БСТ) променя правилата за организиране и провеждане на играта 6 от 42 на Спорт ТОТО в полза на участниците.

От 2 ноември в първо и второ теглене на най-младата игра на Тотализатора ще се раздават печалби за 3 познати числа, а освен това се увеличава и размерът на печалбите за четворки и петици, съобщават от пресцентъра на БСТ

За всяка комбинация от 3 познати числа в 6 от 42 ще се изплаща твърда печалба от 1 лев, като една комбинация струва 0,50 лева.

Джакпотът за първо и второ теглене се лимитира до 100 000 лева, като при влизане в сила на правилата, ако стойността на джакпота е над 100 хиляди лева, той запазва този размер до спечелването му, а натрупаната сума над тази, ще се разпределя за увеличаване на печалбите за четири и пет познати числа и за формиране на сума за начален джакпот.

В трето теглене размерът на джакпота няма да бъде ограничаван, а 10% от сумата за награден фонд ще формира началния джакпот.

„Решихме се на тези промени, за да отговорим на желанията на многобройните участници в тази игра.
Новите правила в 6 от 42 ще гарантират на участниците повече на брой и по-големи като размер печалби", коментира Иван Иванов, изпълнителен директор на БСТ.  

В момента натрупаният общ джакпот в 6 от 42 е 264 хиляди лева, от които 92 хиляди в трето и по 83 хиляди в първо и второ теглене.