Снимката на фотографа Антон Станков, която предизвика  фурор във мрежата и беше споделена хиляди пъти на лични страници, блогове и във Фейсбук, беше публикувана и на една от страниците във Фейсбук на световноизвестния графити артист Банкси.

Снимката е придружена с ироничен коментар: "Въоражен до зъби полицай конфискувал  конфискува опасни оръжия от престъпниците и бунтовниците по софийските улици."

Страницата, в която има постове на български и най-вероятно е поддържана от почитатели на Банкси от България, има повече от 17 хил. последователи, като за два дни над 200 от тях са споделили снимката от софийските протести.

След публикуването на снимката, в "Туитър" тръгна инициатива за изпращане на писма до Банкси с молба да впише “Оставка” в някоя от следващите си творби. Посоченият адрес на артиста е customerservices@pestcontroloffice.com.

Банкси е псевдоним на ъндърграунд графити артист от Великобритания. Неговото улично изкуство на политически и социални теми се радва на изключителна популярност по целия свят. Една от творбите му беше обявена за продажба на търг в Ню Йорк преди броени дни на първоначална цена 615 000 долара.