Трите учителки са заявили, че не са били в Сърница през изминалите почивни дни, а са се пошегували с публикуваната снимка от населеното място. Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира темата за учителките от детската градина, след като представи плана за общинските паркинги.

До края на деня трябва да стане ясно дали ще се потвърди положителният резултат за Covid-19 на трите учителки, обясни кметицата.

Припомняме, трите учителки от персонала на детска градина №50 в район "Възраждане" са с положителен резултат за Covid-19 от направени бързи тестове, съобщи късно снощи във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

COVID-19 все още е тук, независимо дали ни харесва

COVID-19 все още е тук, независимо дали ни харесва

Вирусолог: Хората реагират доста полярно

Днес двете групи - Първа В и Четвърта А - в които те са преподавали, ще бъдат затворени, като директорката на детската градина е уведомила родителите на всички деца.

Фандъкова отправя и апел към родителите на останалите деца, посещаващи детската градина, при възможност да ги оставят вкъщи през следващите няколко дни.

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов беше гневен по повод информацията, че учителките са били в Сърница, но макар и да ги нарече шегаджийки не стана ясно от думите му, че това действително е шега.