30-ина граждани обиколиха с викове „Оставка, оставка" всички входове на МВР. Близо толкова бяха и униформените, които пазеха реда около силовото ведомство.

Рокери, футболни фенове и други граждани, вече познати от предишните протести, се събраха в градинката край министерство, стопанисвано доскоро от Цветан Цветанов.
Мощен рев на мотори заглушаваше камбанения звън от намиращия се на метри храм „Свети седмочисленици."

Мотото на протеста е „Слушате ли, г-н Цветанов?", а причината за гражданското недоволство е скандалът с незаконното подслушване на политици и журналисти, добил популярност като „Цветановгейт".

Сред тълпата се „разхождаше" и чучело на „дясната ръка на Бойко Борисов". Негов отличителен „белег" разбираемо бяха уголемените уши, големи горе-долу колкото самата глава.

Освен срещу нерегламентираните подслушвания, протестиращите се обявиха и срещу „Прокуратурата с вързаните ръце". После дойде ред на предстоящия гей парад в края на месец юни.

По-късно отново водеща стана темата за „слухтенето." Голяма част от протестиращите се превърнаха в „Цецовци", като си сложиха „основния атрибут на Цецо - големи гумени уши".

Хората бяха единни в исканията си оставката не само на шефа на ГДБОП Станимир Флоров, но и на главния секретар на МВР Калин Георгиев.
Под прозорците на настоящия вътрешен министър Петя Първанова последваха викове: „И преди, и сега МВР е мафия"; „Цецо, иди си, Флоров вземи си"; „Слушай, Цецо - малко ти остана."
Междувременно, в късния следобед стана ясно, че министър Първанова е отстранила Флоров временно от длъжност.

Възрастна жена пък обикаляше с колелото си и раздаваше листовки с надпис: „Писна ми да съм виновен, писна ми да съм следен. Искам да съм свободен, идва вече Видовден."

Недоволните раждани не могат да преглътнат факта, че с техните данъци се плащат заплатите на тези „боклуци", а те си правят гаргара с народа.
Те увериха и че не са против обикновените служители на МВР, а са „срещу калинките, калинчовците и накалинчените такива, които се крият зад дебелата си охрана и само знаят да подслушват."
Тези хора са позор за позора, ревнаха гражданите.

Те настояха Цветан Цветанов да хвърли оставка като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ: „Цецо мозъка не трябва да остава в политиката. Цялата страна е в страх, защото ГЕРБ, повече от БСП и от противоконституционното ДПС, искат да са отново на власт."

Според хората бившите управници са подготвили избори - пълно менте. Те се заканиха, че няма да допуснат преизбирането на Бойко Борисов и компания. Ако все пак това стане, се заканиха, че ще ги свалят отново, както го направили през февруари.
Избори до дупка. Никога няма да позволим това да се повтори. Дори и да победят, ние ще ги свалим, докато не дойде гражданството на власт, категоричен бе Владимир Петков.