БГНЕС

България се превръща в олицетворение на идеята на Хитлер за Мадагаскар - само че за цигани и турци, смятат от Инициативния комитет за провеждане на демографска политика в България.

(Планът Мадагаскар е предложение на правителството на Третия Райх за решение на еврейския въпрос. Той предвижда преселение на еврейското население от Европа на остров Мадагаскар, бел.ред.)

Статистически най-циганската община в България е Котел, отбелязаха от комитета, като подчертаха, че България е изправена пред най-сериозното си изпитание в дългогодишната си история - дали ще съществува.

На пресконференция в БТА те представиха книгата „Демографска катастрофа" - сборник на материалите от семинар за изчезването на българската нация.

Мнения изказаха председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, зам.-председателят на партията Костадин Костадинов, проф. Петър Иванов - социален психолог, редактор на сборника, Искрен Веселинов - член на ръководството на ВМРО, проф. Петър Славейков - декан на Геолого-географския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Вчера бяха депортирани европейски граждани, които по закон имат право да пребивават във всяка европейска държава, изтъкна съставителят на книгата проф. Иванов.

Остров Мадагасар се оказа далеч за Третия райх, но ние май ще го заместим този остров. На практика започва депортация на територията на България.
Моята хипотеза е, че се търси територия, където да бъде настанено циганското и турското население, а България сама способства със закони за улесняването на този процес, заяви професорът.

Първите наши роми се върнаха "доброволно" от Франция, чакани от мощна група медии на летище София.
             Какво казаха пред микрофоните...

Според него има интереси на хора, които желаят българите да ги няма на тези така привлекателна територия в средата на Балканския полуостров.

Намаляването на населението на България, най-малко с един милион по официални данни, е факт. Такова намаление е имало само при Султан Баязид Йълдъръм преди 600 г., изтъкна Петър Иванов.

По думите му книгата „Демографска катастрофа" е еретична за властите, защото засяга проблем, от който те се страхуват, защото ако се заемат с него, това ще е удар по техния ПР.

Българската нация намалява със 79 хиляди души за година. Ако тази тенденция се запази, българите ще изчезнат. Структурата на населението е силно видоизменена в полза на цигани и турци, подчерта съставителят на „неудобната" книга.

Роми от Бургас отиват на гурбет в Испания и Германия.
                               Още...

По думите на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, ако до преди няколко години е можело да се говори само за демографска криза, сега говорим за демографска катастрофа.
През 1988 г. населението на България е било малко под 9 млн. Към миналата година населението е малко над 7 млн. и половина. Милион и половина българи са изчезнали, подчерта Каракачанов.

Държавата в следващите 100 години ще продължи да се казва България, но българите ще бъдат едно застаряващо малцинство, изтъкна той.

Друго, което се наблюдава, е че намалява трудоспособността на населението. Работоспособното население намалява, а се увеличава дялът на неработещото и неинтегриращо се циганско население. Фактически 2 млн. изхранват 5 млн., допълни лидерът на ВМРО.

Той цитира и статистики на ООН, според които 6 млн. ще е населението на България към 2040-а. През 2050-а ще бъдем под 5 млн., според ООН.

Всичко това налага българската държава най-накрая да има социално ангажирана политика, защото ще бъде жалко след 1300 години да изчезнем заради нехайството на политиците, категоричен е лидерът на воеводите.

Красимир Каракачанов подчерта, че ние имаме най-ниска раждаемост в Европа и една от най-високите смъртности. Нямаме никаква държавна политика към българската народност в чужбина, допълни той.

По думите на Каракачанов това, което направи Саркози с репатрирането на ромите, е нещо полезно, защото с тази негова крайна акция той е принудил Европа да работи по този въпрос.

Проблемът с циганите няма да се реши с изселване към Сатурн. Може да бъде решен само чрез интеграция, а не чрез фойерверки и фишеци и мероприятия, за които се харчат десетки, стотици милиони, които отиват по бюджетите на разни институции и формацийки в Европа и България, допълни лидерът на ВМРО.

По думите на зам.-председателя на партията, Костадин Костадинов, 3 са основните измерения на демографската катастрофа - на първо място депопулацията, на второ свързаната с нея дебулгаризация и на трето място - вакуум от свободното пространство и неговата циганизация.

Малцинствените общини нарастват, подчерта той. Вече има цели общини, в които българчета не се раждат.
В Малко Търново за миналата година са се родили 12 деца - 6 българчета и 6 циганчета. В Шабла новородените са 8 - 2 българчета и 6 циганчета.

След 20-30 години ние вече ще бъдем 50% от общия брой на младите хора, но в перспектива бъдещето няма да бъде наше. Има цели области на страната, в които реално е много трудно да бъдат срещнати българи.

Циганите са навсякъде и ако така продължават нещата, в голяма част от територията на страната населението няма да е българско в своето мнозинство - към момента този процент е 15%, посочи още Костадинов.
Преди 20 години нямаше нито една община, в която циганите да надхвърлят 10%, заяви той.

Статистически най-циганската община в България е Котел. Тъжно е, същото е и с родното село на Захари Стоянов - Медвен, коментира Костадин Костадинов.

По думите му проблемите са толкова сериозни, че след 5 или 10 години дори и да започнем да правим нещо, ситуацията ще бъде абсолютно безконтролно изтървана.

От комитета бяха категорични, че трябва да има политически консенсус не само сега, но и занапред.