Цигари във фризер откриха митничари в района на "Дунав мост 2". 796 кутии (15 920 къса) цигари задържаха митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" при проверка на 5 март в района на Дунав мост при Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

Тютюневите изделия, които имат български бандерол и са от шест различни разновидности, са открити скрити в и зад фризери в товарен микробус. Превозното средство, управлявано от български гражданин, пътувало за Австрия и превозвало хранителни продукти и безалкохолни напитки.

Иззеха 14 400 къса незаконни цигари от дома на рецидивист в "Столипиново"

Иззеха 14 400 къса незаконни цигари от дома на рецидивист в "Столипиново"

Срещу задържания е образувано досъдебно производство

В фризери поставени в товарното помещение на микробуса са открити два кашона облепени с прозрачен скоч и един кашон облепен с прозрачен скоч в непосредствена близост зад фризерите. Вътре митническите служители открили тютюневите изделия. Съставен е акт за установяване на административно нарушение, тъй като превозът на цигарите, макар и с български бандерол, нарушава акцизното законодателство.

Митничари задържаха 4900 къса цигари на двата моста над Дунав

Митничари задържаха 4900 къса цигари на двата моста над Дунав

Част от тютюна е намен в зад тапицерията на колата

Агенция "Митници" напомня, че тютюневи изделия с бандерол могат да се превозват през границата легално само до лимитите за лично потребление.

Днес по-рано, по време на спецакция в Столипиново бяха иззети 14 400 къса незаконни цигари от дома на рецидивист, а вчера в района на "Дунав мост 2" митничари откриха 26 000 къса тютюн