Централната избирателна комисия (ЦИК) не е приела решение, с което да установи налагането на административната мярка "глоба" на лидера на "Атака" Волен Сидеров за участието му в предаването "Референдум" по БНТ.

Това стана ясно от коментара на говорителя на ЦИК Александър Андреев.

Причината да няма такова решение е, защото все още тече процес по цялата административна процедура по Закона за административните нарушения и наказания. След постановяването на решението на ЦИК предстои издаването на акт за административното нарушение и въз основа на възражението, ако има такова от страна на лидера на "Атака" Волен Сидеров, тогава вече щяло да бъде прието окончателното решение.

Волен Сидеров пита кой извика спецчасти за него

Волен Сидеров пита кой извика спецчасти за него

Караянчева и Дариткова да дават съвети на мъжете си в кухнята

Андреев уточни, че лидерът на "Атака" е обжалвал решение на ЦИК за недопускането им в друго предаване на обществена телевизия пред Върховния административен съд (ВАС).

Припомняме, на 2 октомври стана ясно, че ЦИК е установила нарушение в предаването "Референдум" и следва да бъде съставен акт на лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Проверката на ЦИК е установилd непристойно поведение на Сидеров, който е допуснал обидни епитети към водещия на предаването Добрина Чешмеджиева и други участници.

Санкцията за подобно нарушение е между 2000 и 5000 лева като глоба, а при повторно може да достигне до 15 000 лева.

Самият Сидеров обяви, че има намерение да съди БНТ. Той очаква извинение от водещата Добрина Чешмеджиева, че му е спряла микрофона по време на предаването.

ЦИК установи нарушение в "Референдум", съставя акт на Волен Сидеров

ЦИК установи нарушение в "Референдум", съставя акт на Волен Сидеров

Глобата е между 2000 и 5000 лева