Националистите с контра атака срещу БНТ. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се оплака на брифинг за скандала с него и неверните твърдения около участието му в БНТ.

За какво щяла да го глоби ЦИК, недоумява той. Националистът е писал на ЦИК с искане да бъде допуснат в БНТ за участие в Панорама. "Атака" е получила писмо, че Сидеров няма да бъде допуснат в сградата на националната телевизия.

По думите му "Атака" е можела да изпрати друг представител. Националистите не са склонни за друг.

ЦИК установи нарушение в "Референдум", съставя акт на Волен Сидеров

ЦИК установи нарушение в "Референдум", съставя акт на Волен Сидеров

Глобата е между 2000 и 5000 лева

ЦИК ако обичат да си влязат във функцията, настоя Волен Сидеров. Той настоява кабелната администрация да си свърши работата и да го допусне в сградата на БНТ. В "Референдум" той не е говорил самостоятелно дори седем секунди. Добрина Чешмеджиева и Юлиян Ангелов го заглушавали.

Сидеров е категоричен, че не е направил нищо скандално в предаването. Воеводата Ангелов говорил седем минути и половина. А Чешмеджиева го гонила да говори още. Затова Сидеров пише на СЕМ да се произнесе по този казус. Микрофонът на Сидеров бил намален наполовина в сравнение с този на другите участници.

Това е установено през техническа експертиза. Не са ме извели с полиция, излязох сам, но от кого бяха извикани, обясни още лидерът на "Атака". Служителите на реда обаче били от специалните сили на МВР, които се викат при терористични актове, както и при особено опасни случаи. Затова ще отправи въпрос към МВР шефа.

А Цвета Караянчева и Даниела Дариткова , които дадоха оценка на поведението му, можели да дават съвети на мъжете си в кухнята.

Волен Сидеров се чувства цензуриран и заплашва със съд БНТ

Волен Сидеров се чувства цензуриран и заплашва със съд БНТ

Кой колко пие и яде - спорът между партриотите вече

"Атака" организира протест довечера пред БНТ. Емил Кошлуков имал стаж и в партийната телевизия Алфа, както разкри самият Сидеров. Благодарение на този стаж той можел да кандидатства за шеф на БНТ. БНТ не спазва регламента, ще ги гоня, мога да се боря за правата си и ще го правя до край, зарече се Волен Сидеров.

4,5 милиона и половина на година струва на данъкоплатците предаването "Референдум". В тази връзка той се сети за романа на Богомил Райнов " Голямата скука". Това получават българските данъкоплатци за 4,5 милиона лева- голяма скука, отчете още лидерът на националистите.

Захариева призна, че ГЕРБ търпят щети от поведението на Сидеров

Захариева призна, че ГЕРБ търпят щети от поведението на Сидеров

Той обаче не се държал по този начин при коалиционните срещи

Припомняме, че на 2 октомври стана ясно, че ЦИК е установила нарушение в предаването "Референдум" и следва да бъде съставен акт на лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Проверката на ЦИК е установил непристойно поведение на Сидеров, който е допуснал обидни епитети към водещия на предаването Добрина Чешмеджиева и други участници.

Санкцията за подобно нарушение е между 2000 и 5000 лева като глоба, а при повторно може да достигне до 15 000 лева.

София Владимирова призна, че има нужда от законови промени за обществените медии

София Владимирова призна, че има нужда от законови промени за обществените медии

Тя призова за добър тон, за да може гражданите да направят обективен избор

Самият Сидеров обяви, че има намерение да съди БНТ. Той очаква извинение от водещата Добрина Чешмеджиева, че му е спряла микрофона по време на предаването.

Екатерина Захариева призна, че ГЕРБ понася щети от действията и поведението на коалиционните си партньори.

В позицията си пък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов защити журналистите от агресия.

Каракачанов защитава журналистите от агресия

Каракачанов защитава журналистите от агресия

По думите му поведението на Сидеров било недопустимо