Грозните сцени са обида както за гостите в студиото, така и за работещите в телевизията, за цялата журналистическа гилдия и за българските зрители.

Това се казва в позиция на председателя на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов по повод поведението на Сидеров в предаването "Референдум" по БНТ.

Реакцията на водещата Добрина Чешмеджиева и последвалите действия от страна на БНТ са достойни и аз и ВМРО категорично подкрепяме професионализма на журналистите в абсурдната ситуация, в която ги постави един меко казано лабилен човек, допълва още Каракачанов.

Волен Сидеров се чувства цензуриран и заплашва със съд БНТ

Волен Сидеров се чувства цензуриран и заплашва със съд БНТ

Кой колко пие и яде - спорът между партриотите вече

Той подчерта, че българските журналисти трябва да знаят, че се ползват с обществената подкрепа, за да изпълняват своите задължения безпристрастно. Когато обаче са подложени на вербална, а в много случаи и на физическа агресия, това дава едно усещане за обществена незрялост, характерно за народи, далеч от нашите географски ширини, отбеляза Каракачанов.

Според него недопустимите обиди, арогантност и демонстрацията, че някой е над закона и над общоприетите норми са откровена обида за българския народ. Той е убеден, че избирателите ще дадат урок и ще игнорират агресивните субекти от политическата сцена.

Нека всички заедно да кажем не на порнографията в българската политика, призовава Красимир Каракачанов.

Захариева призна, че ГЕРБ търпят щети от поведението на Сидеров

Захариева призна, че ГЕРБ търпят щети от поведението на Сидеров

Той обаче не се държал по този начин при коалиционните срещи