Цирк в Комисията на Мая Манолова за ревизия на дружествата от управлението на Бойко Борисов. Депутати започнаха да напускат залата, Николай Бареков и други граждани се появиха и започнаха да търсят сметка защо не се разглеждат техните сигнали.

Изненадващо в комисията на Мая Манолова се намеси бившият евродепутат Николай Бареков, който не е ясно защо присъства, но поиска да се каже "как се приоритизира кой да е поканен и защо няма сигнали от Министерство на отбраната и Министерство на правосъдието, като той е внесъл първите три сигнала - единият от тях за "Терем".

Отговорът на Манолова бе, че са постъпили 85 сигнала, ще бъдат разгледани, както и изпратени към прокуратурата, АДФИ и към ресорните служебни министри.

Малко преди гласуването на отчета за язовирите започнаха нападки в продължение на половин час от страна на депутати от ГЕРБ и пиарът на партията как се провежда комисията на Манолова и че тя сама определя дневния ред и се решава кои сигнали да бъдат разгледани.

Манолова не може да надговори нито Бареков, нито депутатите от ГЕРБ и до гласуване така и не се стига.

Дружество „Автомагистрали“ взело аванси за 1.206 млрд. лв.
Обновена

Дружество „Автомагистрали“ взело аванси за 1.206 млрд. лв.

Манолова обвини, че са давани поръчки на близки до властта фирми, Аврамова поиска да не се правят неверни внушения

Мая Манолова е категорична, че не й дават да се гласува, за да не бъде продължен дневният ред. Говори Бареков, със същите мотиви и сигнали. Бе помолен да си изключи микрофона, но той не го изключи.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов вика: "Мутри вън" и твърди, че пред зала Запад е доведен бизнесмен от Велико Търново - "зърнар", който бил доведен от самата Манолова. Самият мъж отрича, но не се представя пред медиите. Комисията е зациклила, гражданка изнася сигнал за тока. Мая Манолова и ДаниКаназирева от ГЕРБ излязоха в коридора, за да се разправят за Автомагистрали и ВиКходлинга, Петя Аврамова също се кара с тях.

Най-вероятната причина за скандала е, че не се знае в точка "Разни" от днешния дневен ред дали ще бъде изслушан бизнесменът Илчовски.

"Това е координирана акция на ГЕРБ", категорична е Мая Манолова. Все пак тя не даде думата на мъжа, който не се представи, но влезе на комисията, доведен лично от ГЕРБ, той стои срещу нея, но тя продължава по дневния ред - точка "Саниране".

Комисията прие да се изслуша сигнал за машинното гласуване, след това сигналите на Николай Бареков, след това на неизвестния бизнесмен, който се представи като зърнопроизводител Славчо Стоименов, който има сигнал за корупционна дейност, свързана към фирмата му "Агровел 2001".

Манолова поясни също, че в точка Разни" ще се обсъжда и сигнал от ферма за норки, която е закрита. Дани Каназирева поиска да започне разглеждане на всички сигнали, внесени в комисията, до назначаване на служебното правителство, тоест денонощно.