Полицейските операции в Кърджали са по сигнали, че ръководни служителите в Държавното горско стопанство са се канели да заменят подкрепа за ГЕРБ за дърва за огрев. След като полицията е предприела действа по телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се е обадил бившият народен представител Цвета Караянчева.

Случката разказа лично вътрешният министър Бойко Рашков.

"Заплахи, закани.. Един кандидат за народен представител се обажда на ръководителя на ОДМВР-Кърджали и го заплашва с уволнение, че си изпълнява служебните задължения по закон. Точно тези хора искат да се връщат на власт", посочи Рашков.

Рашков отчете още, че директорът на Държавното горско стопанство и бизнесменът, който се занимава с дърводобив и още един активист на ДПС са задържани считано от днес. Той даде пример и с кмета на Гурково, който заедно със сина му са задържани за престъпления, свързани с купуването на гласове.

Бойко Рашков: Българинът продава гласа си за хляб, леща, дърва

Бойко Рашков: Българинът продава гласа си за хляб, леща, дърва

10 години МВР е изпълнявало политически поръчки

В тази посока работи не само МВР, но и ДАНС. ДАНС също са подали 32 сигнала до прокуратурата, по които са образувани досъдебни производства.

Директорът на ГДНП Станимир Станев заяви, че в Момчилград е бил задържан директорът на Държавното горко стопанство, като все още не е уведомена прокуратурата. В Кирково е задържан друг директор, бизнесмен и още един участник. Все още текат процесуално-следствени действия и се извършват претърсвания в Кирково.

В момента текат процесуалните действия в Кирково, но за първия в Кърджали няма как да го коментирам, уточни Станев.

Онова правителство по времето, на което са нанесени такива огромни щети на фиска в България в размер на близо 600 млн. лв. са работили с действащ парламент, избрано правителство и един много виден ръководител на това правителство. Така служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков коментира доклада на АДФИ във връзка с Комисията за хазарта.

Проверяват АДФИ

Проверяват АДФИ

Одитът е по сигнали за нарушения

В доклада констатацията е за непостъпили по вина на съответните длъжностни лица в държавния бюджет 556 872 2283 лв. Тогава държавата не е управлявана от служебно правителство, посочи Рашков.