В момента сме в една политическа турболентност и се отклоняваме от това, което предстои в страната - предсрочните парламентарни избори. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

Рокадите, които се правят, са отговорност на служебното правителство. Не трябва да се фокусираме върху това, че се сменят директорите на ОДМВР, а върху това, което предстои, настоя Цветанов.

Той обясни, че винаги преди избори има подобни сюжети с подслушвания. Трябва да се отнасяме доста отговорно и сериозно, защото доверието в службите се гради трудно, а доверието с евроатлантическите партньори може да бъде разрушено бързо, предупреди Цветанов. Според него от редовните парламентарни избори останало едно усещане, че има възможност за натиск върху политическите сили.

Все още никой по никакъв начин не е доказал тези подслушвания, посочи Цветанов и поиска да коментира едва след като приключи проверката. И той бил подслушван и не се е чувствал притеснен. Ако се докаже незаконно подслушване спрямо политици или политически опоненти, тогава може да се коментира и спрямо степента на закона, да се търсят наказания, настоя бившият втори в ГЕРБ.

Николай Хаджигенов увеличи: 82-ма са били подслушваните

Николай Хаджигенов увеличи: 82-ма са били подслушваните

Бившият вече шеф на ДАНС бил "личната вълшебна пръчица на Борисов"

С прилагането на специални разузнавателни средства били документирани много престъпни групи и наложени доживотни присъди без право на замяна, отчете Цветанов за работата си като министър на вътрешните работи във връзка с твърденията, че именно по негово време започнало безконтролното подслушване.

Той увери, че не си е назначавал удобни хора. В годините всеки един се е старал да надгражда, въпросът е оценката на обществото, отбеляза Цветанов.