82-ма души са подслушвани всъщност. По-голямата бройка съобщи в студиото на Нова телевизия адвокат Николай Хаджигенов, част от "Отровното трио" и депутат в 45-то НС от "Изправи се! Мутри вън!". Хаджигенов не посочи от къде разполага с тази информация, но обеща в следващото Народно събрание да се сформира комисия, която да изнесе цялата информация по случая. По думите му от тези 82, 1/3 са били хора от БСП.

Подслушването е било организирано на два етапа - протести и предизборна кампания, а методът е стандартен - към телефон на оперативно интересен, т.е. разследван за тежко престъпление, се закачат голям брой телефони, напр. 200, които попадат в обхвата на подслушването. В разрешенията тези 200 не присъстват като имена, а като номера, затова и е възможно тази схема да се осъществи.

Основните доказателства за това, по думите на Хаджигенов, вече са унищожени, но остават следи - всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който има топли отношения с ДАНС и най-лесното нещо е да се разбере собствеността на телефоните и номерата. Интересно е обаче, че във въпросното подслушване е била включена и Вътрешна сигурност в МВР - най-вероятно някой от подслушваните е бил закачен според бившата си работа.

ДАНС проверява думите на ген. Атанасов за подслушване на политици

ДАНС проверява думите на ген. Атанасов за подслушване на политици

Според него са подслушвани 32-ма политици

Като смело определи изявлението на спецсъда, че от тази институция не са се издавали разрешения за подслушване. Най-вероятно в спеца са подписали тези разрешения на калпак, без изобщо да ги четат, посочи Николай Хаджигенов и подчерта, че именно за тези вписвания остават като следи и те няма как да бъдат унищожени.

Очакванията на Хаджигенов за разплитане на казуса: Някой ще проговори, обикновено така става. Дръпваш едно косъмче и цялото кълбо се разплита и най-накрая излиза Уотъргейт.

Служебният кабинет освободи шефа на ДАНС

Служебният кабинет освободи шефа на ДАНС

Предлага се поста да заеме Пламен Тончев

По темата за уволнението на шефа на ДАНС Николай Хаджигенов заяви, че това е изключително логична стъпка, тъй като той е бил "личната вълшебна пръчица на премиера Борисов". "Бориосов щраква с пръсти и - руски шпиони", а именно откакто ГЕРБ са на власт руските шпиони си живеят необезпокоявани у нас, посочи Хаджигенов. За операцията по разбиване на шпионската група, обявена като безпрецедентен акт от преди два месеца, адвокатът каза: "Хванали са трима пенсионери и една руска гражданка да влиза в руското посолство. ДАНС четат руски книжки за войната, а там трябва да са по-подготвени."

Хаджигенов припомни, че предишният главен прокурор Цацаров е бил всяка седмица при Борисов на оперативка, а сегашният главен прокурор пък се обръща към него с "шефе".

Тома Биков: Погром в службите, които НАТО оцени високо

Тома Биков: Погром в службите, които НАТО оцени високо

Вместо да се занимаваме със сериозните неща... Атанасов, Дончева, Рашков и глупости