Тома Биков от ГЕРБ е сериозен човек затова и отказа първоначално да коментира думите на адвокат Николай Хаджигенов за броя и начина на подслушване на политици и протестиращи.

Минути преди това в студиото на Нова телевизия Хаджигенов посочи броя на подслушваните - 82, 1/3 от тях от БСП. По думите на Биков утре ще дойде "някой друг герой и ще увеличи броя на номерата на 150". Членът на ГЕРБ обоснова и че ако има осъществено такова подслушване тези лица "явно са във връзка с оперативно интересни лица", с което намекна за топла връзка на политици и престъпници. Биков е категоричен, че политици не се подслушват.

Служебният кабинет освободи шефа на ДАНС

Служебният кабинет освободи шефа на ДАНС

Предлага се поста да заеме Пламен Тончев

Рокадите в ръководството на МВР и спецслужбите Биков посочи като "тенденция на погром" и заяви, че вече бившето ръководство на ДАНС е единственото, което е нанесло удар и върху шпионите, и върху олигарсите. Служебното правителство е уволнило Димитър Георгиев с единствен аргумент - удар върху престижа на службата и създаване на усещане за политизиране. Тома Биков попита реторично: "Уволнение заради усещане?" Според него този единствен мотив показва преди всичко, че не е намерен нито един друг аргумент, нито едно друго нарушение. А само преди три седмици шефът на ДАНС получил висока оценка от НАТО за своите действия по разкриване на шпионската руска група.

Тома Биков настоя министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и премиерът Стефан Янев да излязат с доказателства за твърденията си за подслушване на политици. "Важните твърдения са техните. Всичко друго са спекулации. Г-н Рашков и г-н Янев са хора, които заемат едни публични позиции, и то много сериозни. Те трябва да излязат и да предоставят доказателства, но вече няколко дни си мълчат", подчерта Биков.

Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Според него се унищожават материали...

На въпрос обаче за мълчанието на ДАНС по повод твърденията на Васил Божков за дадени 60 млн. в схеми за корупция, Тома Биков определи като "проблем на банката". Той не вижда никакво основание ДАНС да има позиция по случая: "Работата на службите не е да говорят." На въпрос за направилия видеото и снимките в спалнята на премиера от миналото лято Биков заяви, че явно случая е "дума срещу дума - щом ДАНС не са разкрили дамата".

Според Тома Биков вместо да се занимаваме със сериозните неща - въпросите как да оправим държавата - "се занимаваме с Атанасов, Татяна Дончева, Бойко Рашков... Какво ще чуем от Хаджигенов и Атанасов, които говорят глупости и не слизат от фейсбук по цял ден."

Мата Хари - дали са я разкрили аз не знам, не работя в ДАНС, явно е дума срещу дума.

Николай Хаджигенов увеличи: 82-ма са били подслушваните

Николай Хаджигенов увеличи: 82-ма са били подслушваните

Бившият вече шеф на ДАНС бил "личната вълшебна пръчица на Борисов"