В момента имаме едно състезание от един кандидат президент с неговия щаб, няма парламент, няма друга институция. Не знам в света има ли такъв аналог - за едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на Софийския оперативен щаб на партията за изборите, излъчена във Фейсбук.

Относно продължаващите промени на началниците на редица институции Борисов заяви, че това, което прави сегашното служебно правителство, нямало нищо общо с това, което има за цел - да проведе честни избори.

Той бе категоричен, че единствената причина за отстраняването на шефа на ДАНС е било разкриването на шпионската мрежа на Русия. "От тук нататък никой никога в България повече няма да разкрие руски шпиони. Никога повече някой няма да си сложи главата в торбата", прогнозира бившият премиер.

Служебният кабинет освободи шефа на ДАНС

Служебният кабинет освободи шефа на ДАНС

Предлага се поста да заеме Пламен Тончев

Да сменяш шефа на ДАНС, когато си само един служебен министър - това е реваншизъм, категоричен бе той.

Борисов изрази недоумение от отстраняването на шефа на Агенция "Митници". "Приемам, че смениха областните управители и полицейските шефове - те имат отношение с изборите. Приемам, че и ДАНС имат връзка с изборите. Но каква е връзката на шефа на "Митниците"?", запита той по отношение на останалите рокади, извършени от служебния кабинет.

Относно обвиненията за подслушване на политици Борисов заяви, че още чака да види автобусите с двойни дъна, с които ГЕРБ извозвали бюлетини. "Не съм ги видял, вероятно и никой никога няма да ги види. Сега ни обвиниха пак, че сме записвали. Само че тези, които записваха, сега са в МВР", заяде се той.

На проведената среща стана ясно, че Томислав Дончев ще отговаря за предизборната кампания на ГЕРБ национално ниво, а резултатите от вота в София ще са отговорност на Даниел Митов.

ДАНС откри още двама руски дипломати шпиони

ДАНС откри още двама руски дипломати шпиони

Разследването е по чл. 104 и по чл. 109 от НК