Афганистанец на 15 години от лагера в Харманли е приет в болница с опасност за живота, предаде Би Ти Ви. Младежът е с тежка черепно-мозъчна травма.

Той е от групата задържани след размириците в Харманли, които бяха преместени вчера в Елхово. Няма официална информация какво е предизвикало тежката черепно-мозъчна травма.

Пострадалият е приет в спешното отделение на ямболската болница миналата вечер около 21 ч.
Придружен е от полицаи и е транспортиран от центъра за бежанци в Елхово.

Като беше съобщено по-рано, в бивш физкултурен салон на територията на граничната полиция в Елхово, са настанени над 100 мигранти от Харманли.

"От направените консултации и компютърна томография се оказа фрактура на черепа и голям епидурален хематом. Обикновено причината за такива наранявания са тежки, сериозни удари. Но механизмът и характерът на травмата са предмет на съдебната медицина." - коментира д-р Валентин Вълчев от спешното отделение към МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Ямбол.

Момчето е откарано в Университетската болница в Стара Загора, където е направена спешна операция. Той остава на командно дишане с опасност за живота.

В студиото на "120 минути" вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че е информирана за случая.

"При първоначалния преглед в ареста не се е оплакал, по-късно се е почувствал зле и веднага е бил откаран в болница." - посочи тя.