Финансовият министър продължи рокадите в Държавната комисия по хазарта (ДКХ), като днес назначи нов член в ръководството й.

С негова заповед Цветка Ангелова заема мястото на Александър Петров. Той бе освободен също днес, но мотиви за решението на Дянков не се посочват, съобщава kafene.net

Самият Петров беше началник на кабинета на Румен Петков от времето, когато той оглавяваше министерството на вътрешните работи.

Името му доби популярност, след като  стана публично известно, че в телефонен разговор на разследвана шефка на митница, оперативните работници чули фразата "всичко е уредено, говорих с шефа на кабинета на Запалката Сашо Петров".

През 2006 г. името на Петров, вече като член на комисията, нашумя около разследване на издадено разрешително за хазартна дейност.

Цветка Ангелова е родена през 1956 г. в Карлово. Завършила е физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Физика на твърдото тяло".

Според биографичната справка, която министерството разпространи, тя е работила в Българската академия на науките и в университета в гр. Бремен, Германия.

От 1993 г. до назначаването й в ДКХ Ангелова е експерт в сектор "Игрални съоръжения и фискални устройства" в Българския институт по метрология