Много неподготвен конгрес чисто организационно

Това коментира пред журналисти Корнелия Нинова, основният опонент на досегашния лидер на БСП Михаил Миков, с който Нинова се явява на балотаж. 

Нинова заяви, че е уверена в победата си.

Миков и Нинова отиват на балотаж за председател на БСП
Обновена

Миков и Нинова отиват на балотаж за председател на БСП

Гласуването започна със закъснение...

И по време на кампанията и вчера на конгреса, надявам се и вие сте го усетили, видях силна енергия за промяна сред хората. Факт е, че и четиримата опоненти на Михаил Миков, ако съберем гласовете си, имаме повече. Това е волята за промяна - гласовете, които са при нас, останалите, щом я искаме, би трябвало да я направим”, заяви претендентката за лидерския пост.

Тя констатира, че е имало много технически проблеми при гласуването и броенето, което започна часове по-късно от предварително предвиденото в програмата.

Ужасно организиран конгрес. Вие видяхте и гласуването през нощта и тежкото броене”, коментира Нинова. Оценката, която направи социалистката бе категорична – „много неподготвен конгрес чисто организационно”.  По думите й това е показателно за цялата партия.

На въпрос възможни ли са подобни проблеми и по време на балатожа гласуването, за който се очаква да започне в 13.00 часа днес, Нинова коментира: „Надявам се днес да решим да я подобрим, да не го допускаме повече това, вие видяхте напрежението сред хората тук в залата през нощта, бутането, сгрешените имена в бюлетини. Така не бива да бъде днес”.

Преди окончателните данни от Констативния протокол на комисията по избор да бъдат съобщени стана ясно, че Корнелия Нинова е получила 280 гласа, Красимир Янков -77, Георги Гергов – 55, Валери Жаблянов – 7. За досегашния председател на Националния съвет на БСП Михаил Миков са гласували 329 делегата. Данните не са окончателни.