В момента наблюдаваме по-скоро шоу - колегите, които дойдоха от улицата, не могат да излязат оттам, трудно им е. Това шоу започна да струва скъпо на хората и на парламентаризма. Колегите, които влязоха с вълната на шоуто, започнаха да осъзнават, че управлението е малко по-сложно. Toва заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков в сутрешния блок на БНТ.

ГЕРБ няма проблем с предсрочни избори. На българина му идва вторият акъл и дано този път да бъде по-добър, надява се Чолаков. Той е сигурен, че на следващите избори ГЕРБ отново ще бъдат първи. Чолаков не е виждал други политически сили, които влизат в парламента, да изгарят така мостовете, както сегашните. Трябва да седнем и да помислим кой къде е сбъркал и ако иска, да се покае пред себе си, подчерта Радомир Чолаков.

За мандата, получен и върнат от ГЕРБ, Чолаков заяви, че партията не е сбъркала, а е в изолация. Това, което показали резултатите от изборите е, че хората дават първо място на ГЕРБ, но подложен на много силен контрол. Няма как да се случи управление без ГЕРБ, това е видимо. Ние не можем да продължаваме като общество чрез обиди и грубости, посочи депутатът.

Той чувал исканията на хората - че искали да живеят спокойно. Не ГЕРБ подлагат хората на политически шокове, а другите политически партии, изтъкна Чолаков. Без подкрепата на ГЕРБ няма да бъде съставено правителство, но аз не мога да си представя как партия с 14 души в парламента може да състави такова. Време е да пораснем, категоричен бе Чолаков.

анкета

Какво правителство ще имаме?

Виж резултати

На ГЕРБ 10.4%

На ИТН с плаваща подкрепа 20.6%

Всички срещу ГЕРБ 14.1%

На БСП и ДПС 2.1%

Служебно правителство 52.8%

Той призова БНТ да излъчат отново филма "Куку началото" - куку не било това, което се разбира в масовото съзнание. Имало за цел да руши комунистически табута и да гради отговорност към държавата. В това предаване министър-председателят бил представен като крадец на часовници, а външният министър като проститутка, която танцува на кол. Той е сигурен, че Слави Трифонов е патриот и държавен човек, но това, което виждаме през годините е, че идеята на шоуто е да се трансформира в политика, коментира Чолаков. Това, което се случва през последните месеци е много полезно, защото виждаме докъде може да ни доведе популизмът, каза още депутатът от ГЕРБ.

ГЕРБ очакват покана за разговор от взелия третия мандат

ГЕРБ очакват покана за разговор от взелия третия мандат

Десислава Атанасова посочи трите лъжи на Слави Трифонов

С шеги и закачки, емоции не може да се управлява тази страна, призна Чолаков, според когото всички политически сили трябва да спрат, да размислят и да започнат да се извиняват. "Бойко Борисов е единственият политик в България, който се е извинявал и който няма проблем да каже думата "извинявай". Когато е допускал грешка, винаги се е извинявал", подчерта той.

Чолаков очаква и другите политически сили да започнат да се извиняват за неизпълнените обещания към хората. В интерес на държавата е това шоу да спре, защото рискуваме много и сме пред падане в пропастта, предупреди депутатът.