Засилване на контингента на НАТО като обсъждането дислоциране на британски войски у нас, представлява предателство на националните интереси, а в момента е в ход "пълзяща" окупация на България.

Това заяви на брифинг в Народното събрание председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Поводът за изявлението му е предложението на "Демократична България", отправено от парламентарната трибуна, страната ни да предостави оръжейна помощ на Украйна.

"Подозираме, че на по-нататъшен момент може да се заговори и за намеса с военни контингенти. За това започнаха да говорят поляците преди седмица - че може би е нужно да се изпрати мироопазващ контингент", каза партийният лидер.

"Възраждане" искат нови предсрочни избори, готвят се за референдум

"Възраждане" искат нови предсрочни избори, готвят се за референдум

Дошло е време за преосноваване на българската държава, обяви Костадинов

Костадинов посочи, че според документи, с които разполагал, България вече изпраща оръжие към Украйна. "По старата схема - не се изпраща директно към Украйна, а чрез фирми, които разтоварват на украинско-румънската граница и в последствие този товар влиза на територията на Украйна."

Костадинов не отговори на въпрос на News.bg кои са въпросните оръжейни фирми, доставящи оръжие. Посочи, че още от партията му чакат вече 10 дни отговор по въпроса от вицепремиера с ресор икономика и индустрия Корнелия Нинова.

Костадинов призова - всички недоволни от политиката на правителството по въпроса да се включат в протеста, организиран от "Възраждане" на 6 април, който нямало да свърши на тази дата, а щял да продължи до промяна на политиката на правителството.