В Пловдив задължават носене на маски на публичните събития на открито. Това реши Областният кризисен щаб, предаде Радио Пловдив.

Носенето на маски при предстоящи масови мероприятия с публичен характер на открито - футболни срещи, концерти и други сценични прояви - става задължително заради задълбочаващата се епидемична обстановка в областта, решиха от щаба.

Затвориха сградата на община Марица в Пловдив заради служителка с COVID-19

Затвориха сградата на община Марица в Пловдив заради служителка с COVID-19

Служителката е не работила с граждани

Областният управител Дани Каназирева призова кметовете да оказват съдействие на контролните органи, за да се намали максимално контактът между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие.

31 са случаите на заболели от коронавирус в Пловдивска област през миналото денонощие. Сред новите случаи са и две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е хоспитализирано, съобщиха от Областния кризисен щаб. Девет пациенти са хоспитализирани в последните два дни. От щаба съобщиха и за починал пациент - жена на 86 години със съпътстващи сърдечни заболявания.

От понеделник още две болници - УМБАЛ" Пълмед" с 15 легла и МБАЛ " Св. Пантелеймон" с 25 легла влизат в графика за прием на болни с Ковид-19, като и двете лечебни заведения имат възможност при необходимост да увеличат легловата база. Щабът реши също в графика да бъде включена още една болница с 10 легла, които да бъдат само за интензивно лечение на пациенти с коронавирус.

Пловдивската болница "Св. Мина" и НЗОК се разбраха за пациентите с коронавирус

Пловдивската болница "Св. Мина" и НЗОК се разбраха за пациентите с коронавирус

Здравното заведение вече ще работи по клинична пътека за лечение на вирусни заболявания

Утре предстои среща с ръководствата на лечебните заведения, които досега нямат опит с подобни пациенти.

По данни на РЗИ към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 1144. Оздравелите пациенти до момента са 581, като за двата дни са 37. На домашно лечение са 404. Под карантина са 535 лица. Хоспитализираните са 144, от тях с потвърден COVID-19 са 123 пациенти.

Статистиката по общини: Пловдив - 779, Карлово - 52, Кричим - 22, Хисаря - 10, Родопи - 81, Стамболийски - 21, Калояново - 7, Перущица - 23, Раковски - 11, Марица - 33, Асеновград - 54, Брезово - 2, Куклен - 10, Садово - 14, Първомай - 3, Съединение - 13, Сопот - 9.