Ст. комисар Муеров, зам.-директорът на СДВР ст. комисар Георги Алексиев и началникът на сектор "Масови мероприятия" гл. инсп. Иван Георгиев информираха за предприетите мерки във връзка с планиран протест в столицата. Ще направим всичко възможно да осигурим безпрепятственото придвижване на столичани до работните им места в утрешния ден, съобщават от МВР.

На 8 октомври в СДВР е получено уведомление от СО, подадено от Българска браншова камара "Пътища", от което става ясно, че на 11 октомври /понеделник/ от 08.30 ч. до 12.00 ч. на бул. "Княз Ал. Дондуков" и бул. "Цар Освободител" ще се проведе протест в подкрепа на пътно-строителния бранш в страната.

По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника, които в интервала от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират по бул. "Цар Освободител" в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков" и ул. "Г. С. Раковски".

Комитова отказва политически разговори: Кои протестират точно?

Комитова отказва политически разговори: Кои протестират точно?

Собствениците на фирми отново с покана за понеделник

Очаква се и включването на около 3000 участници на пл. "Независимост", пред сградата на МС. Мероприятието е съгласувано със Столична община. Осъществен е разговор с представител на организатора, от когото е получено уверението, че около 6.30 часа в утрешния ден механизираната техника ще започне да се събира на АМ "Тракия" в района на Враня в посока София, а от около 07.15 часа колоната ще се придвижи по маршрут: АМ "Тракия", бул. "Цариградско шосе", бул. Цар Освободител" до съгласуваното от СО място за паркиране.

Въпреки съгласувателното писмо на Столична община и разпоредбата на чл. 28 (1), с който се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона "Център" от НАРЕДБА за организация на движението на територията на Столична община, Раздел VII, Ограничения на движението на ППС, Столичната дирекция на вътрешните работи е създала организация и ще предприеме всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред преди по време и след приключване на мероприятието.

Получила е и уверението на организатора, че ще съдейства на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения. Целта е да бъдат минимализирани последствията за останалите участници в движението, уточни заместник директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и поднесе предварително извинения за евентуално причинените неудобства на столичани. 

От СДВР напомнят, че спрямо водачите, нарушили наредбата, ще бъдат наложени съответните административни санкции, съгласно ЗДвП.

"Анонимните" сринаха сайта на МРРБ след изказване на Комитова

"Анонимните" сринаха сайта на МРРБ след изказване на Комитова

След изказване на министъра за платените протестиращи