Сайтът на Министерство на регионалното развитие (МРРБ) бе блокиран тази вечер. Зад срива стои организацията "Анонимните България". От там предупредиха по-рано днес за действията си. Между 20 и 21 часа сайтът няма да работи.

Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „Автомагистрали Черно море“

Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „Автомагистрали Черно море“

Пътни строители излизат на протест с искане държавата да им плати 36 млн. лева

Причината за акцията е изказване на министъра на регионалното развитие Виолета Комитова по повод протестите на строителни фирми и работници. По думите ѝ, зад протестите стоят "други мотиви и причини" и то най-вече политически. Аз не действам като политик, отсече тя и отказа да бъде причислявана във всякакви политически разговори и сметки.

Кои са тези хора - кои фирми протестират. Да се представят. Няма данни да има съкратени работници, посочи министърът. От другата седмица и Главна инспекция по труда ще започне проверка на твърденията на работници, които бяха пред Министерството на протест в петък. Няма обаче и основание те да нямат заплати, тъй като протестиращите вчера фирми всъщност са получили аванси за извършена дейност дори повече, отколкото претендират с милиони, каза министърът.

Пътищарите: Падна първият сняг, а Комитова още не е подала оставка

Пътищарите: Падна първият сняг, а Комитова още не е подала оставка

Многократно се предупреждавали за ситуацията...

Ние осъждаме това изказване, като несериозно и безотговорно. Ние заставаме зад всички протестиращи граждани и техните искания да си получат заплатите!, пишат "Анонимните". Осъждаме този акт. В знак за подкрепата ни към всички граждани които са навън по улиците, ние ще направим първо предупреждение, като на (09.10.21 - Събота) в 20:00, ще атакуваме и блокираме сайта на Министерство на регионалното развитие (mrrb.bg) до 21:00, съобщиха още те.

Това е само предупреждение, атаките ще продължат докато Виолета Комитова не отправи извинение към всички протестиращи относно дължимите им заплати, предупредиха още те.