И тази сутрин с изявление от Браншовата камара "Пътища" настояха за оставката на служебния министър Виолета Комитова след като и вчера се провали срещата в МРРБ, въпреки проведения няколкочасов протест. От Камарата разпратиха и снимки с първия сняг, който е паднал тази сутрин на прохода Петрохан.

"Алармираме за бездействието на държавата. Първият сняг е факт. Пътният бранш многократно предупреждаваше отговорните институции каква ще бъде ситуацията", пише единствено като коментар към снимките.

Комитова отказва политически разговори: Кои протестират точно?

Комитова отказва политически разговори: Кои протестират точно?

Собствениците на фирми отново с покана за понеделник

От Камарата на строителите в България разпространиха позиция, с която категорично подкрепят колегите си от Българска браншова камара "Пътища", провели на 8 октомври 2021 г. третия национален протест със справедливи искания.

"Изразяваме недоумение и възмущение от поведението на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което покани на среща собственици на фирми и не се яви на нея. Няма да коментираме казаното по този повод от служебния регионален министър арх. Виолета Комитова." От Камарата на строителите обръщат внимание и на това, че е недопустимо ресорният министър да не знае колко строителни компании работят в България и да твърди, че те са 21 000. За кой ли път в публичното пространство арх. Комитова "хвърля" цифри и понятия, които очевидно не разбира.

КСБ поддържа единствения в страната Централен професионален регистър на строителя и информацията в него се актуализира всяка година. Без да са вписани в него, фирмите нямат право да извършват дейност. Така се гарантира, че по строителните площадки работят само легитимни представители на бранша, с необходимата квалификация и професионална отговорност. Към края на август т.г. в регистъра са вписани 6 348 фирми в различните категории. Членуващите в ББК "Пътища" са и наши членове , както и още стотици фирми, свързани с пътното строителство.

Пътищарите не влязоха на среща нито в МС, нито в МРРБ
Обновена

Пътищарите не влязоха на среща нито в МС, нито в МРРБ

Комитова не дочака в кабинета си собствениците на пътностроителни фирми

Припомняме, че с актуализацията на бюджета от 46-то Народно събрание бяха отделени 100 млн. лв. за зимното почистване на пътищата, като миналата седмица на среща в Министерски съвет бяха уточнявани подробностите по договорите за зимно почистване.

Зимата няма да изненада общините

Зимата няма да изненада общините

Държава и общини в диалог, всички пари ще бъдат получени