Финансистът от Лондон беше нападнат в центъра на София, предаде bTV.

Лондончанинът, който е от нигерийски произход, е пребит посред бял ден край Руски паметник. Предполага се, че е атакуван само заради това, че е с различен цвят на кожата. Нападателите засега са неизвестни.

Пострадалият Окон Анянихи е пристигнал у нас на екскурзия, без да има представа, че ще се наложи да си тръгне пребит и разочарован.

"Разхождах се из града, разглеждах. Бях около Руски паметник и ме нападнаха в гръб. После един непознат ме удари наистина силно в лицето. Като дойдох на себе си очите ми бяха замъглени - не виждах добре. Виждах мъгливо, че стои там. После отново ме приближи. Питах го: какво не е наред, защо ме удари? Той просто продължи оттам, откъдето беше дошъл. Видях и втори човек. Не разбрах какво каза и извади малък джобен нож. Опита се да го отвори." - разказва Анянихи.

Той се е опитал се да вземе такси до най-близката болница, но таксиметровият шофьор е отказал да го качи.

"Попитах шофьора може ли да ме заведе до болница, защото кървях. Дори не свали прозореца на колата. Само поклати глава отвътре. (...) Аз продължавах да повтарям: болница, болница, къде има болница? Той само посочи отвътре посоката." - допълва пострадалият.

Стигнал пеша до "Пирогов", където му почистили раните и му били инжекция. Не може да си обясни нито агресията, нито нападението.

Сигнализирал е за случая в столичното Шесто районно управление.

"Когато отидох до полицейското управление, никой не поиска да ми помогне. Бях много разочарован. Трябваше да стоя навън час и половина." - допълва Окон Анянихи.

От СДВР заявиха, че се е наложило да извикат преводач, който да разпита мъжа на английски. Затова се наложило да чака.

Нападателите се издирват. Ако бъдат намерени обаче, пострадалият ще трябва да дойде от Лондон в София, за да ги разпознае и да свидетелства срещу тях.