Варненци отново излязоха на протест срещу застрояване на "Цветния квартал", съобщи bTV. Едно от последните незастроени пространства в квартала се намира на ул. "Роза". Заключено между няколко кооперации, то е частна собственост от 1995 г. - след реституция. Хората в района обаче твърдят, че има нарушения.

News.bg припомня, че от доста години живущите в района се борят мястото да бъде превърнато в зелена площ или детска площадка, а не да се застроява. През 2019 година отново имаше протест заради спорния терен.

Варненци на протест заради строеж в "Цветния квартал"

Варненци на протест заради строеж в "Цветния квартал"

Местните се борят от девет години срещу проекта

Местните са изпратили десетки писма до кмета на Варна Иван Портних с предложенията си, но все още не са получили отговор.

Последната заповед на главния архитект на Варна Виктор Бузев, с която е разрешено изграждането на Подробен устройствен план за застрояване на мястото, е окончателно отменена от съда след жалба на хората в края на миналата година. Това обаче не защитава района от застрояване

Хората са категорични, че въпреки всичко, няма да спрат да се борят. Собствениците на парцела не бяха открити за коментар.