Въвеждат допълнителни мерки срещу COVID-19 в Стара Загора. Това стана ясно с решение на Общинския оперативен щаб, съобщи общината. В превозните средства обслужващи градски и междуселищен транспорт ще се извършва дезинфекция на всяка крайна спирка.

Гражданите, ползващи закритите площи на територията на "Автогара Стара Загора", задължително трябва да носят маски. В чакалнята ще се дезинфекцират повърхности, подови настилки, дръжки на врати и седалки, минимум четири пъти през работното време, както и ще се извършва редовно проветряване на помещенията.

Кунчев: Затягаме мерките възможно най-късно и най-меко

Кунчев: Затягаме мерките възможно най-късно и най-меко

Въпреки рязкото повишаване на случаите от коронавирус

В помещенията на Центъра за услуги и информация, офисите на местни данъци и такси и кметствата на населените места, ще се извършва цялостна дезинфекция сутрин, преди започване на работа с граждани и в 13:30 часа, с 10-минутно прекъсване на работния процес.

Обслужването ще се осъществява по един на гише, като редът ще се спазва отвън на необходимата дистанция. До второ нареждане се преустановява достъпът на граждани в приемните дни - вторник и четвъртък, по кабинетите. Служителите ще обслужват посетителите в атриума на Община Стара Загора след осъществена телефонна връзка.

Забраняват масовите събития в Търговище

Забраняват масовите събития в Търговище

Засега в Благоевград само усилват контрола по спазване на мерките

На територията на всички общински спортни зали на закрито, културни институти (театри, опера, музеи, библиотеки) и пенсионерски клубове ще се извършва дезинфекция след всяка тренировка или представление, но не по-малко от два пъти дневно. Помещенията ще се проветряват преди и след провеждане на занимания, където е възможно.

Посетителите на закритата част на "Централен общински пазар" трябва да носят маски, като се спазва необходимата дистанция между хората и да се проветрява на всеки два часа. На климатичните системи на всички общински спортни зали на закрито и на всички културни институти ще бъде извършвана ежемесечна профилактика.

Препис от заповедта е връчен на директора на РЗИ-Стара Загора и на областния управител за сведение.