Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов не изключи възможността да бъде проверено имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов, след като от РЗС обвиниха Цветанов в незаконно забогатяване.

Директорът на НАП коментира пред БНР, че продължават огледите с хеликоптер на скъпо струващи имоти в България.

Според Яне Янев, РЗС има достоверни „двойно проверени факти" от НАП и от НОИ, че Цветан Генчев Цветанов за периода 2005-2010 година не е внесъл „нито един лев данъци от извън трудови правоотношения".

„Тука с още по-голяма сила възниква въпроса след като той е получавал доходи само и единствено от заплатите си, откъде са тези огромни суми. Нещо повече, не е подавал годишни данъчни декларации с изключение на 2006-та година", заяви Яне Янев.

Припомняме, в петък на специална пресконференция от РЗС обявиха, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е получил имоти от фирма от кръговете на ДПС.
От партията на Яне Янев са открили общо шест недвижими имота с неясен произход.
По техни данни вицепремиерът притежава общо 9 имота на пазарна стойност над 1 млн. лв.

Същия ден по-късно от Сметната палата уточниха, че вицепремиерът Цветан Цветанов е изпълнил задълженията си по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности.

Междувременно стана ясно, че ГЕРБ няма да подкрепи създаването на парламентарна анкетна комисия, която да разследва имотното състояние на Цветанов.  Това беше заявено от Искра Фидосова, заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента.