Възстановено е движението по АМ "Тракия" и в двете посоки, след като беше възстановено в участъка Бургас - Карнобат в посока София, , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението се осъществява контролирано със снегорин и съдействието на "Пътна полиция" поради тежки снегонавявания на отделни места.

От АПИ апелират към водачите да шофират с намалена скорост и повишено внимание при км 320 и км 350, като спазват стриктно указанията на пътните полицаи, поради наличие на стеснени участъци от пътното платно, както и да не изпреварват снегорините. 

По-рано беше възстановено движението от пътен възел "Карнобат" в посока София.

Във Варненска област е ограничено движението по пътя Кривня-Неново поради лоши метеорологични условия.

Отпадат ограниченията за движение по цялата републиканска пътна мрежа на територията на Шуменска област.

Възстановено е също така движението през Ришки и Айтоски проход и пътя от "Петолъчката" до Бургас. Трафикът се осъществява контролирано, със снегорин, поради тежки снегонавявания на отделни места.

Остава затворен участъкът от Карнобат до Бургас на АМ "Тракия", който в момента се обработва.

Отменят се въведените ограничения за движение с вериги и без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и по пътя Гоце Делчев-Доспат-Борино-Тешел, отпада ограничението за движение с вериги през прохода Превала. Остават ограниченията за движение на товарни автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и по пътя Девин-Михалково и Батак-Доспат.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ , lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.