От 1 май 2016 г. Регистърът БУЛСТАТ е изцяло електронен и централизиран.

Това стана след влизането в сила на промените в Закона за регистъра Булстат, обнародвани в бр.8 на Държавен вестник от 29.01.2016 г.

Агенция по вписванията води и поддържа регистъра Булстат като единен национален административен регистър и осъществява дейности по вписванията в него. Също така издава справки и удостоверения за вписаните обстоятелства.

Информацията в регистър БУЛСТАТ се съхранява в единна информационна система, която поддържа национална база данни. За всяко лице, подлежащо на вписване в регистъра, се води дело в електронна форма. В делото се прилагат заявленията, документите, удостоверяващи вписаните обстоятелства, и други документи.

Заявленията за вписване на обстоятелства в регистър БУЛСТАТ и приложенията към тях, се подават по електронен път или на хартиен носител в службите по регистрация на Агенция по вписванията, намиращи се в седалищата на окръжните съдилища.

Регистър БУЛСТАТ e достъпен през следния адрес: http://www.bulstat.bg/

Информация за услугите, предлагани от Регистър Булстат, банкова сметка, както и статистика за броя нововписани субекти в регистър БУЛСТАТ, разпределени по месец и по вид е достъпна на: http://www.registryagency.bg/bg/services/registr-bulstat/

От агенцията напомнят и приемното време на службите:

Регионална дирекция - София - от 09:00 ч. до17:00 ч.

Във всички останали градове приемното време е от 08:30 ч.-17:00 ч.