В Народното събрание има добро отношение към вашата дейност. Това заяви зам.-председателят на парламента Екатерина Михайлова, обръщайки се към метеоролозите по случай 150 години метеорологични измервания в България и 120 години метеорологична служба в България.

В лицето на Народното събрание и в мое лице имате добър приятел", изтъкна тя. По думите на Михайлова, метеорологията е много важна. „150 години и 120 години не са сухи цифри", коментира още Михайлова.

„Необходимостта от съществуването на вашата професия е осъзната и тя е важна за живота на хората", посочи още зам.-председателят на парламента. „Искам да ви поздравя, че в днешни дни осъществявате такава дейност", заяви още Михайлова.

„Всяка сутрин и вечер да ни радвате с хубави прогнози, като под „хубави" имам предвид „верни", пожела на метеоролозите още зам.-председателят на НС.

Като безценна помощ за българските институции оцени работата на метеоролозите екоминистърът Нона Караджова. „МОСВ е разчитало и продължава да разчита на вас", изтъкна екоминистърът.

Според нея, между институциите и НИМХ на БАН има много големи перспективи за сътрудническо. С каквото можем, ще се опитаме да ви помогнем, заяви тя.