Нинова единствено цели да се хареса на пенсионерите, но по никакъв начин не защитава техните интереси. Такава оценка даде депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов в ефира на Bulgaria ON AIR във връзка с вчерашното решение на парламента да се разпусне заради опасността от разпространение на коронавирус сред депутатите.

Припомняме, че вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви твърдата се опозиция срещу това решение като определи решението като абдикация на Народното събрание.

В тази връзка Ангелов отправи запитване към БСП. "Когато има извънредни парламентарни избори и няма парламент няколко месеца, защо тогава не е застрашена демокрацията?! Сега се предвижда да се заседава само по важни неща, касаещи ситуацията в страната. От страна на БСП слушаме непрекъснато пледоарии, без нещо съществено."

Събираме се за 24 часа при нужда, увери Караянчева

Събираме се за 24 часа при нужда, увери Караянчева

Парламентът нито се разпуска, нито спира да работи

Ангелов добави, че предложението на БСП за вдигането на минималната пенсия на 300 лв. е предложено още преди месец от ВМРО.

На въпрос как депутатите ще наваксат пропуснатите сесии, Ангелков отговори, че парламентът може да заседава и в понеделник и вторник.

Депутатът заяви, че със сигурност ще има актуализация на бюджета и трябва много отговорно да се подходи към всякакви разходи. По думите му кризата ще се засили в следващите месеци и не трябва веднага държавата да дава каквото има.

Трябва да се помогне и на хората с падежни вноски и кредити също, бе категоричен Ангелов. Той заяви, че от ВМРО са предложени да се отделят средства в помощ на туризма.